marți, 2 februarie 2010

PNTCD protesteaza fata de declaratiile secretarului de stat american

Protestul PNŢCD faţă de Declaraţia unui Înalt Demnitar AmericanPNŢCD protestează cu toată puterea faţă de recenta Declaraţie a Secretarului de Stat al SUA – stat lider al Organizaţiei Nord-Atlantice, în care România este aliată loială, generoasă şi activă.

PNŢCD nu poate înţelege cum Demnitarul American a confundat, în mod straniu, problematica reală a Transnistriei – la care se referea corespondentul Departamentului de Stat la Paris, când i-a pus întrebarea Doamnei Hillary Clinton – cu inventate “probleme de frontieră” între România şi provincia sa istorică, răpită în anul 1940, prin cârdăşia fascsisto-comunistă.

PNŢCD solicită o promptă şi limpede corectură oficială şi îşi exprimă speranţa că asemenea greşeli vor fi evitate în viitor.

Folosim împrejurarea pentru a reaminti că în Statutul PNŢCD este înscris obiectivul politic – firesc – de reîntregire a României în graniţele recunoscute internaţional la 1 septembrie 1939, prin anularea efectelor pactului încheiat la 23 august 1939 între puterile totalitare, principiu susţinut constant de către Statele Unite ale Americii.

Bucureşti, 1 februarie 2010
Radu Sârbu
Preşedintele PNŢCD

Niciun comentariu: