Despre mine

sâmbătă, 13 februarie 2010

Ati reusit sa faceti profit anul trecut ? Atunci e vai de voi!

Una din principalele surse bugetare ale anului trecut a fost multimea, dezorganizata din pacate, a firmelor care au facut profit, l-au declarat si l-au mai si platit. Nu vorbesc de cei care au avut pierderi in Romania si au avut grija sa mute profitul in tari mai calde din punct de vedere al impozitarii. Ma refer la cei care au sustinut, prin taxele platite atat buna functionare a tarii cat si protectia celor care, din diverse motive, au avut nevoie de ea.
Un element al multimii are reprezentant aici, pe blog. Desigur, nu unul din cei mai mari ca valoare totala, dar de luat in seama ca taxe platite raportate la cifra de afaceri.
Ce ne asteapta in anul 2010? O decizie a guvernului ne pune sa platim in acest an exact acelasi impozit care l-am platit anul trecut, majorat cu indicele de inflatie (stabilit la aprox 5%). In fiecare trimestru avem de platit cate un sfert din valoarea declarata in 2009. Daca nu datoram acelasi profit sau iesim in pierdere, nu-i nimic: ne reglam in 2011 daca mai apucam sa ajungem acolo.
Pana una alta imprumutam statul fara dobanda. Inca un rand de piele jupuita de pe noi!
Masura pretinde ca ii protejeaza pe cei care au avut pierderi anul trecut, acestia nefiind obligati sa plateasca decat un impozit minim.
Dar cu noi, cei care v-am dus in spate anul trecut, ce aveti mai?

Niciun comentariu: