Despre mine

vineri, 8 aprilie 2011

Actualitatea PNTCD - discutii si decizii

Joi, in jurul orelor 14 l-am insotit pe dl Victor Ciorbea impreuna cu colegii mei din Bucuresti la o intalnire cu dl Pavelescu si sustinatorii dansului desfasurata la sediul central. Ne-am prezentat cu dorinta de a stabili impreuna o data de desfasurare a forurilor conducatoare(BNC, CNC) care sa pregateasca congresul reunificator si care sa puna in practica acordul validat la Sighet semnat de cei doi lideri si aprobat de dl Diaconescu. Din pacate, orice discutie referitoare la stabilirea unei proceduri de convocare a congresului au fost evitate, transmitandu-ni-se o decizie unilaterala de convocare a unor conferinte judetene fara a asigura in vreun fel participarea echitabila a tuturor partilor. Eu nu am detectat nici o dorinta reala de reunificare in desfasurarea acestor evenimente ci doar nevoia de refacere sau de constituire a unor structuri judetene in numele carora Aurelian Pavelescu sa se poata exprima. Despre stabilirea unei date de convocare a unui congres reunificator nici nu a mai fost vorba, preocuparea pentru aceste reorganizari judetene avand probabil si rolul de a ocupa intreg anul curent.
In cursul dupa amiezii a avut loc insa o intalnire intre dl Victor Ciorbea si dl Gh Ciuhandu in timpul careia au avut loc mai multe consultari cu colegii nostri, lideri ai gruparii Moiescu.
Acestia au manifestat dorinta de reunificare si au acceptat participarea la un CNC comun care sa hotarasca congresul de reunificare. Pentru a asigura o prezenta cat mai consistenta s-a agreat data de 7 mai pentru convocarea acestui for.
Pentru pregatirea lucrarilor Comitetului National va avea loc la inceputul saptamanii viitoare o sedinta comuna a Birourilor Nationale de Conducere.
Participarea la aceste intruniri ramane deschisa pentru Aurelian Pavelescu si cei care fac parte din gruparea respectiva: speram ca vom avea cu totii intelepciunea de a pune interesul major al partidului in fata intereselor de grup , a agendelor ascunse sau a maruntelor orgolii individuale.

Imi permit sa inchei cu rugaciunea lui Isac Sirul, mai actuala pentru taranisti ca oricand

Doamne şi Stăpânul vieţii mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert nu mi-l da mie. Iar duhul curăţiei, al gândului smerit, al răbdării şi al dragostei dăruieşte-l mie, slugii Tale. Aşa Doamne, Împărate, dăruieşte-mi ca să-mi văd greşalele mele şi să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asa dupa cum s-a mentionat la organizarea CNC-ului din 7 mai sa fie invitati si lideri din aripa Pavelescu, chiar daca d-l Pavelescu insista pe programul oferit de d-l Milut privind alianta cu UNPR - ul, deoarece sunt convins ca majoritatea liderilor judeteni nu agreaza aceasta solutie.
Felicitari pentru sustinerea actiunilor d-lui Ciorbea privind intalnirile si negocierile cu toate gruparile in spiritul convocarii CNC-ului comun care sa genereze CONGRESUL de UNIFICARE mult asteptat.
Ioan Feraru

Ioan Furtuna spunea...

La Sediul Central al partidului din b-dul Carol I nr. 24, joi 7 aprilie 2011, a avut sedinta lãrgitã a BNC-ului PNTcd, intrunindu-se cvorumul statutar pentru luarea deciziilor ce s-au discutat pe ordinea de zi. Au fost prezenti membri reprezentând toate optiunile existente in partid la aceastã orã. Cu aceastã ocazie, BNC al PNTcd a ales in unanimitate, ca prim-vicepresedinte al partidului, pe domnul Lucian Orãsel.

Radu Rizescu spunea...

Sa recapitulam deci:
In momentul in care Milut se retrage Pavelescu face o echipa. In ianuarie din echipa initiala mai raman 3 alaturi de el, ceilalti organizandu-se sub conducerea dlui Moiescu.
De atunci Aurelian numeste, coopteaza si se joaca de-a presedintele. In comedia de joi cei 4 aleg alti 11, avand tupeul sa pretinda ca aceasta 'facatura' ar fi statutara. Numele propuse sunt in mare masura respectabile, ma mir ca se preteaza la acest joc penibil. Ar fi amuzant daca nu ar fi tragic.
Noroc ca nu are pic de constiinta, altfel ar avea parte de niste nopti groaznice!