miercuri, 30 martie 2011

Intalnire cu Aurelian Pavelescu

Ieri am avut o intalnire cu Aurelian Pavelescu, la sediul central al partidului, la solicitarea acestuia. Intalnirea a inceput in jurul orei 14 si a durat aproximativ 2 ore. Pavelescu m-a informat despre popularitatea pe care o are, dupa parerea sa, proiectul propus de Milut de asociere cu UNPR in teritoriu, el fiind agreat, dupa parerea sa de cel putin 15 organizatii. Mi s-a cerut parerea in legatura cu acest subiect.
Am afirmat ca vad imposibila aceasta asociere si ca eu nu cred in afirmarea PNT ului printr-o politica de vasalitate fata de oricare dintre cele doua blocuri politice conturate in prezent, ci doar prin asumarea unei identitati proprii a discursului nostru politic. Mi s-a reprosat lipsa de pragmatism politic, in conditiile in care am afirmat ca nu vad accesul in administratia locala si in parlament(pe care aceasta asociere ni le-ar aduce) ca un scop al PNT ci doar ca pe un mijloc de a ne pune in aplicare proiectele. Am precizat ca acesta este punctul meu de vedere personal si l-am invitat pe Aurelian sa vina sa isi prezinte propunerea in fata CNC urilor reunite pentru a ii convinge pe colegii nostri de avantajele pe care eu nu le vad.
Am incercat sa conduc discutia spre gasirea unor puncte comune intre noi, dar a fost destul de greu. Singurele punct comun pe care le avem sunt, in viziunea lui Pavelescu, procesele din justitie. De asemenea, a afirmat ca nu il cunostea pe Victor Ciorbea inainte de Sighet si de aceea a fost de acord cu o conducere in care acesta sa fie presedinte, dar ca in acest moment si-a dat seama ca Ciorbea nu este agreat decat de foarte putini si nu ar fi ales la un vot uninominal la congres. A mai precizat ca nu il va lasa pe Ciorbea sa candideze singur la un congres, ci va crea o motiune concurenta. In acest moment i-am spus ca nu l-ar opri nimeni, dar ar trebui sa fi invatat ceva din experienta ultimelor luni si sa fie de acord ca nu poate emite pretentii de a fi presedintele partidului reunificat, afirmatie care nu a fost contrazisa. La intrebarea daca ar avea o alta propunere pentru un presedinte reunificator, mi-a raspuns ca ar vedea doua nume: Milut sau Marga. Am propus sa nu blocam discutiile pe numele viitorului lider ci sa cream principiile unei reunificari reale care sa ne permita reluarea unei activitati normale.
In cursul intalnirii mi s-a evocat si o posibila impartire a partidului intre gruparile Sarbu, Moiescu si Pavelescu, care sa activeze independent una de alta cel putin pana la locale. In cursul discutiei, Pavelescu s-a aratat nemultumit de mai multi lideri din tara. Am fost surprins de afirmatiile sale referitoare la dl Lucian Filip pe care il considera un profesor de provincie, incapabil sa inteleaga politica adevarata. La reprosul meu ca dl Filip, alaturi de Victor Ciorbea au fost cei care l-au sustinut cel mai mult in acceptarea acordului de catre partid si nu merita lipsa sa de respect a replicat ca sustinerea nu a fost deloc sincera ci doar de circumstanta.
In final, Pavelescu a precizat ca este dispus sa vina la CNC pe 16, dar ca invitat si fara a recunoaste forul respectiv mentionand si ca este dispus sa poarte in continuare discutii cu noi.
Parerea mea este ca avand o oarecare sustinere financiara de la Milut si folosindu-se de perspectiva unor ciolane aratate catre unii lideri 'pragmatici' din organizatii, omul nostru are sperante de a obtine o pozitie cat mai importanta in viitor.

5 comentarii:

Mihaela spunea...

"Am afirmat ca vad imposibila aceasta asociere si ca eu nu cred in afirmarea PNT ului printr-o politica de vasalitate fata de oricare dintre cele doua blocuri politice conturate in prezent, ci doar prin asumarea unei identitati proprii a discursului nostru politic. Mi s-a reprosat lipsa de pragmatism politic, in conditiile in care am afirmat ca nu vad accesul in administratia locala si in parlament(pe care aceasta asociere ni le-ar aduce) ca un scop al PNT ci doar ca pe un mijloc de a ne pune in aplicare proiectele."
Sunt mandra de tine, Radu Rizescu!
Daca ar fi existat vreo perspectiva a PNTCD inafara aceleia prin sine insusi, Partidul Popular European nu s-ar fi grabit sa si-l asume inca din 2004 (cel putin acesta este anul cand am luat eu la cunostinta despre acest fapt) ca pe o entitate de sine statatoare, alaturi de PD-L si UDMR.

c.neagoe spunea...

daca asa stau lucrurile , este clar ca dl . Pavelescu nu este PNT-ist . Doreste decat sa vanda partidul pentru acces la cascaval. regret ca dl. Milut , de dragul afacerilor, doreste o alianta cu ce este mai urat mirositor in politichia romaneasca. PNTCD-ul trebuie sa mearga singur in aceste alegeri ; este singura si cea mai favorabila sansa . Si ce este mai important ramane singurul partid cu principii.

Iulian spunea...

Multumesc pentru informatie, foarte relevanta!

Greu de gasit o informare obiectiva, de la prima mana.

Nelu Furtuna spunea...

La Sediul Central al partidului din b-dul Carol I nr. 24, joi 7 aprilie 2011, a avut sedinta lãrgitã a BNC-ului PNTcd, intrunindu-se cvorumul statutar pentru luarea deciziilor ce s-au discutat pe ordinea de zi. Au fost prezenti membri reprezentând toate optiunile existente in partid la aceastã orã. Cu aceastã ocazie, BNC al PNTcd a ales in unanimitate, ca prim-vicepresedinte al partidului, pe domnul Lucian Orãsel.

Radu Rizescu spunea...

Sa recapitulam deci:
In momentul in care Milut se retrage Pavelescu face o echipa. In ianuarie din echipa initiala mai raman 3 alaturi de el, ceilalti organizandu-se sub conducerea dlui Moiescu.
De atunci Aurelian numeste, coopteaza si se joaca de-a presedintele. In comedia de joi cei 4 aleg alti 11, avand tupeul sa pretinda ca aceasta 'facatura' ar fi statutara. Numele propuse sunt in mare masura respectabile, ma mir ca se preteaza la acest joc penibil. Ar fi amuzant daca nu ar fi tragic.
Noroc ca nu are pic de constiinta, altfel ar avea parte de niste nopti groaznice!