Despre mine

duminică, 19 iunie 2011

Rezolutia Congresului PNTCD



DESCENTRALIZAREA PRIN REORGANIZAREA ADMINISTRATIVĂ CU ÎNFIINŢAREA REGIUNILOR

Procesul de descentralizare administrativă şi de înfiinţare a regiunilor este unul necesar în vederea dezvoltării viitoare a României.
PNŢCD este primul partid care a propus un proiect viabil privind autonomia locală şi descentralizarea administrativă. În lipsa unei gândiri proprii, părţi din rezumatul acestui proiect au fost confiscate de diverşi, care le-au prezentat ca fiind proiecte proprii fără ca măcar să le înţeleagă .
Având în vedere valorile fundamentale şi principiile creştin–democraţiei: principiul subsidiarităţii, principiul autonomiei locale şi al descentralizarii administrative,
PNŢCD propune societăţii româneşti, tuturor românilor care cred că deciziile trebuie să fie luate de autorităţile publice cele mai apropiate de cetăţean, Proiectul PNȚCD privind Descentralizarea prin Reorganizarea Administrativă şi Înfiinţarea Regiunilor. Acest proiect presupune:

1. Revizuirea Constituţiei României:
Descentralizarea administrativă şi regionalizarea nu trebuie făcute doar printr-o lege adoptată de un anume parlament. Ele trebuie să fie statuate de popor şi incluse în Constituţia României. Revizuirea Constituţiei, din acest punct de vedere, trebuie să cuprindă:
înfiinţarea REGIUNILOR – cu Statut de Unităţi Administrativ-Teritoriale; judeţele vor păstra în continuare calitatea de Unităţi Administrativ Teritoriale, în timp ce municipiile mari, care au pârghiile necesare pentru o funcţionare autonomă, vor primi statut de judeţ. În spiritul descentralizării, regiunile nu trebuie să preia atribuţiile judeţelor, ci atribuţii ale Guvernului .
precizarea Autorităţilor administraţiei publice prin care se realizează autonomia locală în REGIUNI, şi anume: CONSILIILE REGIONALE alese (ca organe deliberative, şi nu legislative) şi GUVERNATORII aleşi (ca organe executive);
păstrarea Sistemului Parlamentar Bicameral, cu un număr redus de parlamentari: Camera Deputaţilor (ai cărei membri sunt aleşi printr-un sistem de vot uninominal cu adevărat reprezentativ) + Camera Regiunilor (ai cărei membri sunt aleşi de Consiliile Regionale);
între Stat, Regiune, Judeţe, Oraşe şi Comune să nu existe raporturi de subordonare;

Congresul PNŢCD mandatează conducerea partidului pentru a iniţia o dezbatere publică cu cetăţenii României pentru cunoaşterea şi completarea Proiectului PNȚCD privind descentralizarea prin reorganizarea administrativa cu infiintarea regiunilor administrative.

2 comentarii:

Maria Ratiu spunea...

iNR-ADEVAR ACEATA ESTE SOLUTIA CEA MAI CLARA SI MAI APROPIATA DE ADEVAR! SA SPERAM CA PNTCD VA REUSI SA SI PUNA IN PRACTICA ACEASTA IDEE!

CC spunea...

Raducu, ideile bune vor fi mereu furate. Din moment ce le publici. Nu aia e problema. ALTFEL trebuie sa iesiti in evidenta, prin valoarea voastra intrinseca, a membilor.
Din pacate inafara de 4-5 oameni de la varf, nici unul nu sunteti cunoscuti si votabili. Ideile sunt ACELEASI, tine minte la Blonda. Indiferent de partid. Hai ca povestim odata live.

Singurul care are o viziune articulata despre Constitutie, camere parlamentare si regionalizare este RS. De mai demult. Din pacate nu este pus in valoare. Nu e promovat destul. Va sugerez sa o faceti, ca chiar are substanta programul lui.

Sunt curioasa ce viziune va scoate VC pe justitie, ca aici e de meserie si aici trebuie sa se afirme. Fara chestiuni concrete, nu veti sari de 5%. In ciuda unirii mult dorite, pt care va felicit. M-am batut mult pt impacare, dar voi trage in continuare focul la oala mea, aceeasi:RS.

Deci ideile sunt aceleasi si circula, nu uita asta. Nu poti sa iti arogi merite, trebuie sa ti le recunoasca oamenii. Sa ajunga sa se vb de tine: Da, Doamna, am incercat sa va retin. Sa ti se stie masina pe strada si asta doar pt CE AI FACUT intr-un anumit domeniu. Eu si Sorin Oprescu si altii NU avem nevoie de partid.... De ce oare? Ideile sunt luate in seama si fara de partid si platforma. De ce ? De ce oare Radu S era iubit in PCR, ( inainte de 1989, era singuul partid), si este iubit si acuma?! Va las sa va raspundeti, dar va dau cheia: are legatura cu valoarea intrinseca a omului...moral + profesional + intelectual.