Despre mine

luni, 1 martie 2010

Respect pentru tigani

După preşedintele României, şi ministrul de externe a făcut declaraţii ofensatoare la adresa ţiganilor. PNŢCD protestează şi cere guvernanţilor să prezinte scuze oficiale! Comunitatea concetăţenilor noştri ţigani (sau romi) trebuie să fie respectată pe deplin!

PNŢCD constată cu consternare că incapacitatea guvernanţilor de a satisface nevoile spirituale şi materiale ale cetăţenilor este dublată de răbufniri jignitoare. Pe bună dreptate, strigă astăzi cei jigniţi: dacă la nivel înalt discriminarea este tolerată şi justificată, cum să ne aşteptăm la respect în relaţiile de fiecare zi, la muncă, la şcoală, la spital !?!

Partid Naţional, PNŢCD promovează naţionalismul luminat, care susţine interesele românilor, fără însă a persecuta etniile conlocuitoare. Partid Creştin, PNŢCD acţionează pentru înfăptuirea dreptăţii sociale în România. Fundamentul dreptăţii este egalitatea tuturor oamenilor, în demnitatea şi libertatea conferite lor de Dumnezeu. Este important ca nici un concetăţean să nu fie ofensat şi fiecare să aibă asigurate condiţii demne de viaţă şi respect pentru identitatea sa.



Radu SÂRBU

Preşedintele PNŢCD

Un comentariu:

Radu Rizescu spunea...

Ce m-a uluit pe mine la declaratiile ministrului de externe a fost declaratia dezinvolta ca e prima oara ca vorbeste cu niste tigani si surprinderea placuta ca nu sunt idioti. Sa nu stai de vorba pana la 40 de ani cu un membru al acestei comunitati si sa mai si afirmi acest lucru cu nonsalanta mi se pare o sfidare a bunului simt. Halal diplomat!