duminică, 18 martie 2012

'Eu pentru cine candidez?'-dilema taranistilor de azi

Situatia PNTCD de astazi pare mai dificila decat oricand dupa revolutie. Partidul care a reprezentat cel mai bine idealul reintregirii nationale, care a suferit cea mai cumplita prigoana in epoca comunista si care a dus lupta cea mai grea pentru intoarcerea Romaniei pe drumul european dupa 1989 pare a fi ajuns la capat de drum. Cosmarul mostenitorilor securitatii pare aproape de sfarsit. In acest moment un impostor este recunoscut presedinte de justitie si luat in seama de o buna parte a mass media si a lumii politice din motive lesne de inteles.
Adevaratii taranisti par descumpaniti dupa ce ani de zile au asteptat de la altii rezolvarea propriilor probleme. Nici o alianta miraculos de binevoitoare si nici un lider mesianic nu au putut insa sa faca lucrurile in locul fiecaruia dintre noi. Divizarea unora din filialele noastre judetene a fost posibila si datorita tensiunilor care s-au acumulat la nivel local.
Am ajuns in situatia in care unii lideri declara ca vor merge in aliante cu PDL, altii doresc sa candideze in numele USL asumandu-si identitatea unuia din partidele care vor compune aceasta alianta. Mai exista un grup care doreste sa candideze pe liste PNTCD in mod independent, carora li se reproseaza insa ca il gireaza in acest mod pe Pavelescu.

Nu cunosc exemple de taranisti care odata plecati la alte partide si alesi astfel sa se mai fi intors(decat poate dupa ce nu au mai fost acceptati acolo). Insist pentru cei care vor alege aceasta varianta si care sunt presedinti ai organizatiilor judetene sau membri ai BNC sa trimita oameni onesti si de buna credinta in aceasta misiune si sa nu fie ei candidatii. Astfel vor demonstra ca nu 'ciolanul' ii motiveaza si vor putea sa continue lupta pentru eliberarea partidului de omul negru.

Organizatia care depune liste in acest moment pentru consilii nu are insa nevoie decat de semnatura si stampila organizatiei judetene ceea ce nu implica o recunoastere a autoritatii cuiva. As vrea sa il vad pe cel care va contesta aceste liste fara sa puna altceva in loc.

Sigur ca cei care sunt in functii au si varianta candidaturii independente; in caz de succes nimeni nu va putea sa le retraga sprijinul politic si isi pot asuma calitatea de taranist fara paranteze.

Aceste doua ultime variante mi se par cele mai potrivite atat pentru constiinta fiecaruia dintre noi cat si pentru prezentarea unei optiuni reale pentru un electorat satul de lipsa de alternativa.

Tratativele de reunificare trebuie continuate cu demnitate, la fel si contestarea in justitie a nedreptatilor facute referitor la dreptul de a reprezenta PNTCD.

Cel mai important insa este sa gasim un numitor comun, astfel incat sa incercam sa adoptam o decizie unitara, iar daca acest lucru nu va fi posibil sa gasim o formula care sa ne permita sa ne regasim sub semnul acelorasi valori si traditii dupa urgia prezentului.

3 comentarii:

dova15 spunea...

Daca nu "apelam" la "solutia" Milutz-Pavelescu poate ca astazi candidam si noi,ca oamenii,pe listele noastre!

Radu Rizescu spunea...

Draga Ovidiu,

E greu sa stim ce se intampla daca am fi facut altceva atunci. Tinand cont ca liderul motiunii concurente a ajuns dupa numai un an de la evenimentul respectiv senator PDL n-ar fi exclus ca cei care presupuneau ca daca apelam la el astazi eram deja disparuti sa aiba dreptate.

PNTCD Mizil spunea...

La Mizil candidam pe lista proprie, ca de altfel toate organizatiile din Prahova.

Claudiu Minea