duminică, 26 septembrie 2010

Aproape de radacini

Saptamana trecuta, la invitatia PNTCD Arges, sedinta BNC s-a desfasurat la Pitesti ocazie cu care au avut loc si doua momente comemorative. Sambata am omagiat suferintele detinutilor politici care au trecut prin inchisoarea din Pitesti, celebra pentru inimaginabilul experiment de 'reeducare' care s-a desfasurat aici.

A fost prezent alaturi de noi istoricul Marius Oprea care ne-a vorbit despre incercarile sale de a descoperi trupurile celor asasinati de securitate. Domnul Aristide Ionescu ne-a povestit experienta personala pe care a trait-o aici, acum mai bine de 50 de ani.

Sedinta biroului national a fost condusa de dl primvicepresedinte Doru Nasui, presedintele Radu Sarbu fiind invitat sa participe la manifestarile de la Tebea, unde a fost singurul om politic care a tinut un discurs in acest an.

A doua zi dupa conferinta de presa si sedinta de constituire a Camerei de Comert Crestin Democrate, colegii nostri argeseni ne-au invitat la Nucsoara, simbol al Rezistentei anticomuniste armate.
Satul Nucsoara, aflat intre vechile capitale ale Tarii Romanesti (Campulung si Curtea de Arges) si in apropierea putin cunoscutei manastiri de la Corbii de Piatra, si-a castigat dreptul de a deveni o parte din istoria neamului nostru datorita demnitatii si curajului de care au dat dovada o buna parte a locuitorilor ei care au sfidat regimul criminal comunist si au ajutat vreme de zece ani grupul partizanilor libertatii condus de Toma Arnautoiu.

Langa lacul linistit din mijlocul comunei i-am pomenit crestineste pe eroii acestor locuri


dupa care am avut onoarea de a ne intalni cu membri ai familiilor Arnautoiu si Rizea, care ne-au povestit despre cele indurate in vremuri ce le dorim apuse pentru totdeauna.

Plecand din sat, trecem pe langa locul in care se ridica odata casa familiei Arnautoiu, astazi sediu al politiei dupa confiscarea ei de catre comunisti.

Mai este nevoie sa amintesc ca nici dupa 20 de ani ea nu a revenit proprietarilor de drept?

Niciun comentariu: