Despre mine

miercuri, 30 martie 2011

Intalnire cu Aurelian Pavelescu

Ieri am avut o intalnire cu Aurelian Pavelescu, la sediul central al partidului, la solicitarea acestuia. Intalnirea a inceput in jurul orei 14 si a durat aproximativ 2 ore. Pavelescu m-a informat despre popularitatea pe care o are, dupa parerea sa, proiectul propus de Milut de asociere cu UNPR in teritoriu, el fiind agreat, dupa parerea sa de cel putin 15 organizatii. Mi s-a cerut parerea in legatura cu acest subiect.
Am afirmat ca vad imposibila aceasta asociere si ca eu nu cred in afirmarea PNT ului printr-o politica de vasalitate fata de oricare dintre cele doua blocuri politice conturate in prezent, ci doar prin asumarea unei identitati proprii a discursului nostru politic. Mi s-a reprosat lipsa de pragmatism politic, in conditiile in care am afirmat ca nu vad accesul in administratia locala si in parlament(pe care aceasta asociere ni le-ar aduce) ca un scop al PNT ci doar ca pe un mijloc de a ne pune in aplicare proiectele. Am precizat ca acesta este punctul meu de vedere personal si l-am invitat pe Aurelian sa vina sa isi prezinte propunerea in fata CNC urilor reunite pentru a ii convinge pe colegii nostri de avantajele pe care eu nu le vad.
Am incercat sa conduc discutia spre gasirea unor puncte comune intre noi, dar a fost destul de greu. Singurele punct comun pe care le avem sunt, in viziunea lui Pavelescu, procesele din justitie. De asemenea, a afirmat ca nu il cunostea pe Victor Ciorbea inainte de Sighet si de aceea a fost de acord cu o conducere in care acesta sa fie presedinte, dar ca in acest moment si-a dat seama ca Ciorbea nu este agreat decat de foarte putini si nu ar fi ales la un vot uninominal la congres. A mai precizat ca nu il va lasa pe Ciorbea sa candideze singur la un congres, ci va crea o motiune concurenta. In acest moment i-am spus ca nu l-ar opri nimeni, dar ar trebui sa fi invatat ceva din experienta ultimelor luni si sa fie de acord ca nu poate emite pretentii de a fi presedintele partidului reunificat, afirmatie care nu a fost contrazisa. La intrebarea daca ar avea o alta propunere pentru un presedinte reunificator, mi-a raspuns ca ar vedea doua nume: Milut sau Marga. Am propus sa nu blocam discutiile pe numele viitorului lider ci sa cream principiile unei reunificari reale care sa ne permita reluarea unei activitati normale.
In cursul intalnirii mi s-a evocat si o posibila impartire a partidului intre gruparile Sarbu, Moiescu si Pavelescu, care sa activeze independent una de alta cel putin pana la locale. In cursul discutiei, Pavelescu s-a aratat nemultumit de mai multi lideri din tara. Am fost surprins de afirmatiile sale referitoare la dl Lucian Filip pe care il considera un profesor de provincie, incapabil sa inteleaga politica adevarata. La reprosul meu ca dl Filip, alaturi de Victor Ciorbea au fost cei care l-au sustinut cel mai mult in acceptarea acordului de catre partid si nu merita lipsa sa de respect a replicat ca sustinerea nu a fost deloc sincera ci doar de circumstanta.
In final, Pavelescu a precizat ca este dispus sa vina la CNC pe 16, dar ca invitat si fara a recunoaste forul respectiv mentionand si ca este dispus sa poarte in continuare discutii cu noi.
Parerea mea este ca avand o oarecare sustinere financiara de la Milut si folosindu-se de perspectiva unor ciolane aratate catre unii lideri 'pragmatici' din organizatii, omul nostru are sperante de a obtine o pozitie cat mai importanta in viitor.

duminică, 27 martie 2011

27 Martie La multi ani Basarabia!

Azi se implinesc 93 de ani de cand Sfatul Tarii de la Chisinau hotara ca Basarabia
'de acum inainte si pentru totdeauna se uneste cu mama sa, Romania'. Din nefericire, unirea pentru totdeauna nu a tinut prea mult, fratii nostri fiind greu incercati de ocupatia bolsevicilor rusi vreme de inca multe zeci de ani. In 1918 Romania ocupata si supusa unei paci grele a gasit resurse de a veni in ajutorul provinciei amenintate de bolsevici. Denuntarea pactului Ribbentrop- Molotov s-a facut in 1990 cu masuri diferite pentru statele baltice si pentru Basarabia si datorita ignorarii interesului national de catre cei ne conduceau in acel moment. In ciuda declaratiilor festiviste, romanii basarabeni intampina multe umilinte din partea fratilor mai mari, incepand cu redobandirea cetateniei si dreptul de a calatori acasa.

Cate aniversari vom mai petrece separati?

duminică, 20 martie 2011

Intalnire la sediul central PNTCD

In aceasta sambata era pregatita o intalnire intre dl Victor Ciorbea si reprezentantii organizatiilor din sudul tarii. Deoarece am aflat ca in aceeasi zi Aurelian Pavelescu convocase o sedinta a conducerii grupului sau la care au fost invitati si reprezentanti din teritoriu m-am consultat cu colegii mei din Bucuresti si am hotarat sa incercam o intalnire comuna a celor doua grupari cu aceasta ocazie.
Ideal ar fi sa ne fi putut intalni si cu grupul domnului Moiescu, dar din pacate acestia nu au fost in capitala cu aceasta ocazie. Dimineata, in jurul orei 11, am fost la sediul central si l-am informat pe Pavelescu despre intentia noastra la care acesta nu a avut de obiectat. Dupa ce am avut o scurta discutie cu colegii nostri in sediul din Romulus , ne-am deplasat cu totii in bd Carol. Aici l-am gasit si pe dl Marian Milut care venise sa propuna un 'proiect politic' cu UNPR asigurandu-i pe cei prezenti de implicarea sa financiara in acest proiect.
Prezenta la aceasta intalnire a fost destul de consistenta. Astfel, din partea noastra au fost prezenti presedinti si reprezentanti ai organizatiilor din Giurgiu, Dambovita, Arges, Prahova, Tulcea, Constanta, Vrancea, Galati, Ilfov, Cluj, Caras, Alba, Brasov alaturi de cei din Bucuresti.
Atmosfera a fost una destul de civilizata, cei care au vorbit din partea noastra pledand pentru punerea in practica a protocolului semnat si pentru organizarea congresului de reunificare, Pavelescu fiind extrem de rezervat referitor la stabilirea unei date si a unor proceduri de convocare a congresului si incercand sa conduca discutia spre sustinerea proiectului lui Milut. Au existat si vorbitori care au sustinut obligatia PNTCD de a se afirma in nume propriu si in concordanta cu traditia si valorile noastre.
Cel mai important castig, dupa parerea mea, a fost ca am reusit sa cream o punte de comunicare cu oamenii aflati sub liderii nationali la care am observat o reala dorinta de depasire a blocajului actual. Personal am remarcat pozitia domnului Horea Dan din Cluj si a salajenilor si m-am intretinut extrem de cordial cu domnii Mandache din Calarasi si Iordachescu din Valcea.
Sunt sigur ca daca vom reusi sa determinam convocarea unor intalniri comune cu o participare numeroasa ale tuturor gruparilor din partid vom putea ajunge la o reunificare rapida.
Dupa parerea mea reconcilierea poate avea loc doar in conditiile in care convenim calea grea, dar cinstita si frumoasa de a ne afirma pe cont propriu si sub comanda unor lideri care sa inteleaga sa slujeasca partidul si nu sa se foloseasca de el.