Despre mine

vineri, 3 iulie 2009

Alegeri in Basarabia

Declaraţie privind Basarabia


Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat condamnă înverșunarea cu care forțele comuniste din Basarabia încearcă să încetinească mersul normal al istoriei de revenire a provinciei la Patria Mamă și orientarea acesteia către identitatea firească europeană a poporului român de pe ambele maluri ale Prutului.

Salutăm acțiunea unitară a Opoziției care a determinat reluarea alegerilor parlamentare.

Stabilirea datei alegerilor într-o zi lucrătoare, procesul continuu de intimidare a Opoziției Democratice, recentele vizite și declarații de la Moscova sunt fapte care ne permit să afirmăm că metodele de pregătire a alegerilor de către comunisti repetă tertipurile cu care aceştia ne-au obișnuit din 1946 încoace.

Solicităm depunerea de diligențe de către Statul Român și Uniunea Europeană pentru a se asigura sutelor de mii de basarabeni care au optat deja pentru cetățenia română exercitarea dreptului de vot precum și protecția lor în calitate de cetățeni ai unui stat aparținând Alianței Nord Atlantice.

PNȚCD nu va asista pasiv la o nouă fraudã electoralà. În timpul campaniei vom asigura sprijin logistic forțelor democratice, iar în ziua votului vom asigura transportul cetățenilor la secțiile de votare din România.

Până atunci este absolut necesar ca Statul Român sã se angajeze într’o acțiune diplomatică susținută, de izolare a comuniștilor moldoveni și de garantare a liberei circulații către și dinspre Basarabia.

Sutele de mii de basarabeni aflați în România și în Europa trebuie să facă un efort și să treacă Prutul așa cum au făcut-o și înaintașii lor acum peste 60 de ani, spre a pune capãt dominației imperialist-comuniste în această greu încercată parte a Țării.

Basarabia e România!


Comitetul Național de Conducere al PNȚCD
București, 25 iunie 2009